Pametni pralni stroji

 

Vse več pralnih strojev ima posebne programe, med katerimi so antialergijski, program s paro, za športna oblačila, za lažje likanje srajc in drugi. Kakšne prednosti prinašajo dodatni programi v primerjavi z osnovnimi? Preverite, zakaj se plača porabiti kakšen evro več in se odločiti za nakup pametnega pralnega stroja.

 

Program za sintetična – občutljiva oblačila

Eden od programov, ki je nadvse dobrodošel, če perete veliko občutljivih oblačil, je program za sintetiko. Večina običajnih strojev ima samo program za bombaž, ki je namenjen pranju pri temperaturah, višjih od 40 °C. Občutljivi sintetični materiali, kot sta na primer poliester in viskoza, pa morajo biti oprani pri nižjih temperaturah in z manj obrati. Programi za sintetiko, imenovani tudi »easy care«, so namenjeni prav tem oblačilom.

Program za športna oblačila

Pametni pralni stroji imajo tudi posebne programe, namenjene pranju športnih oblačil iz mikrovlaken. Ti programi učinkovito odstranijo sledi znoja in vonjav, saj imajo daljši cikel pranja, ki poteka pri nižji temperaturi, da ne poškoduje oblačil. Nekateri stroji imajo tudi poseben program za pranje športnih copat. Pralni stroji s takšnim programom so lahko zelo uporabni za vse, ki perejo veliko športnih oblačil.

Program za lažje likanje srajc

Bi radi zlikali pravkar oprana oblačila, vendar so po pranju popolnoma zmečkana? Ob tem prizoru marsikoga zaboli glava. Običajni pralni stroji, ki nimajo posebnega programa za likanje, povzročijo veliko zvijanja in gubanja oblačil, zaradi česar se lahko ta tudi prej obrabijo.

Vendar pa obstaja funkcija, ki je bolj nežna do vaših oblačil in zmanjšuje njihovo obrabo. To je pralni program, namenjen lažjemu likanju srajc. Ta program deluje tako, da se boben vrti veliko počasneje kot običajno. S tem se zagotovi, da so oblačila po pranju veliko manj zmečkana, kar skrajša čas likanja in obenem zmanjša porabljeno energijo.

Ne marate likanja? Program s paro je za vas

Najboljši pralni stroji imajo na voljo tudi program s paro, ki je namenjen sušenju srajc. Uporaba je preprosta: v pralni stroj položite svoje oprane srajce, ki se bodo posušile v sušilniku, na koncu pa bo para zgladila še gube. Srajce boste lahko takoj pospravili v omaro, brez vsakršnega likanja!

Program s paro je namenjen tudi osvežitvi oblačil, ki jih že nekaj časa ne nosite ali vam že celo večnost visijo v omari, vendar jih še ni treba oprati. Ta program bo odstranil neprijeten vonj z oblačil in jih zrahljal, tako da ne bodo več zgubana.

Antialergijski program

Protialergijski program ima več izpiranj in oblačila pere dlje časa pri nastavljeni temperaturi. Če ste alergični na pršice, cvetni prah ali živalsko dlako, je dobro, da si omislite pralni stroj, ki ima takšen program. S pranjem z dodatnim izpiranjem in pri konstantni temperaturi bodo alergeni izginili iz oblačil in posteljnine. To pa pomeni manj nadležnega kihanja ali srbečice.

pralni stroj voxpralni stroj hoover

Še več dodatnih programov

Poglejmo še nekaj dodatnih programov in funkcionalnosti, ki jih ponujajo sodobni pralni stroji:

  • Med priljubljenimi dodatnimi programi je hitro pranje, ki skrajša cikel pranja na 15 minut do pol ure. Ta program je idealen za osvežitev manjše količine oblačil ali za hitro pranje, kadar se vam mudi.
  • V pralnem stroju lahko perete tudi čevlje, če ima poseben program za to. Program za čevlje pere pri nižji temperaturi in z manj obrati. Pred pranjem čevlje položite v vrečko iz blaga.
  • Program z dodatnim izpiranjem poskrbi, da se bo iz oblačil odstranil odvečen detergent.
  • Mešan program je namenjen hitremu pranju več oblačil različnih barv naenkrat.
  • Program nega za dojenčke (»baby care«) je namenjen tudi odraslim z občutljivo kožo. Gre za precej intenziven program pranja pri visoki temperaturi, ki mu sledi več izpiranj, da se z oblačil odstrani čim več detergenta.
  • Eco program vam pomaga prihraniti energijo. Uporablja nižje temperature pranja in izpiranja, tako da je za ogrevanje potrebne manj energije. Zmanjša se tudi količina potrebne vode, medtem ko je še vedno dosežena zadovoljiva stopnja odstranjevanja umazanije.
  • Zamik vklopa pomeni, da lahko izberete, kdaj naj pralni stroj začne prati vaša oblačila. Druga možnost, ki jo imajo nekateri pralni stroji, pa je, da izberete, kdaj naj se program konča.

Kje lahko kupite najboljše pralne stroje z dodatnimi programi po ugodni ceni? Pralni stroji na obroke vas čakajo v spletni trgovini EnaA. Izbirate lahko med pralnimi stroji z zgornjim ali sprednjim polnjenjem ter med številnimi pralno-sušilnimi stroji. Preverite najboljšo ponudbo ta hip in priljubljene modele vrhunskih blagovih znamk. Ne zamudite vročih akcij, znižanih cen in ostalih ugodnosti.