Trajno kodranje las – kaj moram vedeti

Trajni kodri

Ko razmišljamo o spremembi videza in iščemo lepotne trende, je ena izmed najbolj priljubljenih možnosti trajno kodranje las. Ta postopek vam omogoča, da svoje ravne ali neurejene lase spremenite v čudovito definirane kodre, ki trajajo več mesecev. Vendar pa trajno kodranje las ni tako preprosto, kot se morda sliši, in preden se odločite za ta korak, je pomembno, da ste dobro informirani. V tem članku vam bomo predstavil vse, kar morate vedeti o trajnem kodranju las, od izbire pravega salona do negovanja kodrov po posegu.

 

1. Kaj je trajno kodranje las?

Trajno kodranje las je kemični postopek, ki spremeni strukturo vaših las, da ustvari dolgotrajne kodre. Postopek običajno vključuje uporabo kemikalij, ki prelomijo in ponovno oblikujejo vezi v laseh, kar omogoča, da se lasje oblikujejo v nove oblike. Ko so lasje oblikovani v kodre, se uporabi druga kemikalija, ki vezi “zaklene” na mestu, tako da ostanejo kodri trdni in obstojni.

Trajno kodranje las

2. Izbira pravega salona in stilista

Izbira pravega salona in frizerja je ključnega pomena za uspešno trajno kodranje las. Iskanje strokovnjaka, ki ima izkušnje s trajnim kodranjem, lahko zmanjša tveganje za poškodbe las in zagotovi, da boste z rezultatom zadovoljni. Priporočam, da se pred odločitvijo posvetujete s prijatelji, preberete ocene na internetu in obiščete salon, da se osebno posvetujete s stilistom.

 

3. Priprava las pred kodranjem

Pred trajnim kodranjem je pomembno, da so vaši lasje zdravi in dobro negovani. Poškodovani ali suhi lasje so bolj dovzetni za dodatne poškodbe med kemičnim postopkom. Nekaj tednov pred kodranjem priporočam, da začnete z intenzivno nego: uporabljajte vlažilne maske za lase in se izogibajte orodjem za oblikovanje toplote.

 

4. Proces kodranja

Na dan kodranja vaš stilist najprej oceni vaše lase, nato pa začne s postopkom. Lase najprej opere in nanje nanesi kemično raztopino, ki prekine strukturo las. Ko so lasje pripravljeni, jih stilist ovije na kodralnike, velikosti katerih so odvisne od želenega videza kodrov. Ko so vsi lasje oviti, se na lase nanaša druga kemična raztopina, ki “zaklene” kodre.

Frizer oceni lasi in svetuje o trajnem kodranju las

5. Kaj pričakovati po postopku

Po trajnem kodranju je normalno, da so lasje nekoliko suhi ali togosti. Pomembno je, da v naslednjih tednih uporabljate izdelke, ki so namenjeni negi kodrastih las. Izogibajte se šamponom, ki vsebujejo sulfate, saj lahko izsušijo lasišče in kodre. Namesto tega izberite šampone in balzame, ki so obogateni z olji in proteinom, da pomagajo obnoviti vlago in elastičnost las.

 

6. Dnevna nega kodrastih las

Dnevno vzdrževanje kodrastih las zahteva nekaj več časa in pozornosti. Kodre je priporočljivo umivati z blagimi šamponi in jih nežno sušiti z brisačo. Uporabite lahko tudi razpršila za kodre, ki pomagajo ohraniti njihovo definicijo in preprečujejo naelektrenost. Ne pozabite, da je redno striženje prav tako pomembno, saj odstranjuje poškodovane konice in ohranja zdravje vaših kodrov.

 

7. Dolgoročna skrb za trajno kodrane lase

Čeprav trajno kodranje las ponuja dolgotrajne rezultate, to ne pomeni, da so vaši lasje zdaj “vzdrževanja prosti”. Redna nega, hidracija in zaščita so ključni za ohranjanje zdravih, sijočih kodrov. Izogibajte se dolgotrajni izpostavljenosti soncu in klorirani vodi, ki lahko dodatno poškodujeta vaše lase. Prav tako redno obiskujte svojega frizerja, da oceni stanje vaših kodrov in po potrebi prilagodi vašo rutino nege.

Zaključek:

Trajno kodranje las je odličen način, da spremenite svoj videz in dodate malo raznolikosti v vaš stil. Z ustrezno pripravo, skrbno izbiro salona in pravilno nego po postopku lahko uživate v lepih, zdravih kodrih, ki trajajo. Ne pozabite, da je skrb za kodrane lase dolgoročna zaveza, in s pravimi navadami lahko vaši kodri ostanejo čudoviti mesece, če ne celo leta.