Kopalne hlače za moške – kako izbrati pravi model zase

kopalne hlače

Če se sprašujete, kako izbrati prave kopalne hlače za vašo postavo, vam bo ta članek pomagal izbrati pravo kombinacijo stila, udobja in kakovosti.

Izbira kopalnih hlač

Pri izbiri kopalnih hlač je pomembno, iz kakšnega material so narejene. Večinoma so izdelane iz poliestra ali najlona, ki se hitro sušita in omogočata dobro zračnost. Velikokrat imajo dodane niti iz elastana, ki omogočajo hlačam večjo prožnost in udobje.

Kakšen stil kopalnih hlač boste izbrali je odvisno od tega, kakšen je vaš oseben stil in pa tudi od vaše  telesne zgradbe. Obstaja veliko različnih stilov vendar je pomembno, da izberete kopalne hlače, ki vam ustrezajo in v katerih se počutite dobro. Naj ne bodo preozke ali preširoke.

Pomembno je tudi, da si izberete pravo velikost, da se boste v njih počutili samozavestno in da vam bodo udobne. Priporočamo, da poskusite več različnih velikosti in tako najdete pravo velikost zase. Upoštevajte, da se velikosti med različnimi znamkami lahko razlikujejo.

Priljubljeni stili kopalnih hlač

Izbirate lahko med različnimi stili. Kopalne hlače s kratkimi hlačnicami so zelo priljubljene in so odlična izbira za tiste, ki iščejo preprost in klasičen videz.

Kopalne hlače, ki so zelo priljubljene med deskarji, se imenujejo “boardshorts”. Izdelane so iz lahkih materialov, ki se hitro sušijo. Hlačnice so daljše in lahko segajo tudi do kolen. Zagotavljajo dodatno zaščito pred soncem in drgnjenjem nog. So odlična izbira za tiste, ki želijo nekoliko bolj sproščen in športen videz.

Tesno prilegajoče kopalne hlače so idealne za plavanje. Omogočajo boljšo hidrodinamiko in zmanjšujejo upor v vodi. So odlična izbira za resne plavalce in triatlonce.

Nega in vzdrževanje kopalnih hlač

Pravilna nega in vzdrževanje kopalnih hlač sta ključna za ohranjanje njihove kakovosti in videza. Po vsaki uporabi jih temeljito sperite s čisto vodo in blagim čistilnim sredstvom, da odstranite sol, klor in umazanijo. Kopalne hlače sušite na zraku in ne na neposredni sončni svetlobi, saj lahko sonce poškoduje tkanino. Tudi sušenje v sušilnem stroju lahko poškoduje tkanino iz katere so narejene kopalne hlače.

kopalne hlačeKako izbrati kopalne hlače za različne dejavnosti

Izbira kopalnih hlač je odvisna od tega, kaj boste v njih počeli. Za plavanje ali potapljanje so primerne tesno prilegajoče se kopalne hlače, ki zmanjšujejo upor v vodi. Za deskanje ali jadranje na deski so boljše kopalne hlače z daljšim krojem hlačnic, ki zagotavljajo večjo zaščito. Če želite preprosto uživati na plaži, pa izberite kopalne hlače s kratkimi hlačnicami ali “boardshorts”.

 

Da se boste v kopalnih hlačah res počutili samozavestno tako ob jezeru, morju ali na bazenu je pomembno, da:

  1. Izberete pravo velikost: Kopalne hlače naj se vam odlično prilegajo in naj ne bodo ne premajhne ne prevelike.
  2. Izberete stil, ki ustreza vaši postavi: Izberite take kopalne hlače, ki poudarijo vaše prednosti in skrijejo morebitne pomanjkljivosti.
  3. Izberete svetle barve in take vzorce, ki odvračajo pozornost od problematičnih področij: svetle barve in vzorci lahko pomagajo usmeriti pozornost stran od določenih delov telesa.
  4. Pazite na vašo držo: pravilna in samozavestna drža bo zagotovo povzročila, da boste v kopalnih hlačah zgledali bolje.
  5. Ne pozabite na dodatke: sončna očala, klobuk in primerna lahka obutev lahko dopolnijo vaš videz in vam dajo še več samozavesti.

 

Čeprav se nekateri s tem ne bi strinjali, je lahko izbira ustreznih kopalnih hlač zahtevna naloga, vendar s poznavanjem različnih stilov, materialov in velikosti lahko najdete take, ki vam najbolj ustrezajo. Pomembno je, da izberete kopalne hlače, v katerih boste samozavestni ne glede na to, ali boste v njih  plavali, deskali ali preprosto uživali na plaži. Želimo vam, da poiščete kopalne hlače, ki bodo postale vaš zaščitni znak in ki jih boste poleti z veseljem nosili.